Okulumuz Tarihçesi

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1991 yılında iş adamı İbrahim Polat tarafından yaptırılarak  Milli eğitime bağışlanmıştır. Kendi adı verilmiştir ancak pek çok İbrahim Polat ismi olduğundan dolayı memleketi olan Erzurum'un Aşkale kazasının  ismi okul isminin önüne eklenmiştir. 18 Derslik olarak yaptırılan okulumuz ilk yıl ilkokul ve sadece 6. sınıf öğrencilerine alarak öğrenimine başlamış daha sonra ikili  öğretime geçmiştir.  2012 Yılında okul bahçesine yeni bir ek bina yapılarak şube sayısı 35´e  çıkarılmış 2016 yılından itibaren tekli öğretime geçmiştir

BAĞIŞÇININ ÖZ GEÇMİŞİ

Ülkemizin önde gelen iş adamı ve sanayicilerinden olan İbrahim POLAT, 1931 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesinde dünyaya geldi. Genç yaşta inşaat müteahhitliğine başlayarak çok sayıda seçkin bina yaptı. Titizlik, dürüstlük , özellikle planlı ve çok çalışma ilkelerinden oluşan iş anlayışı ile İbrahim POLAT , sosyal ve kültürel amaçlı birçok vakıfta kurucu üye olarak çalışmakta olup 1991 yılında okulumuzu da yapmış ve Türk Milli Eğitimi'ne bağışlayarak katkıda bulunmuştur.

Hayırsever iş adamı İbrahim Polat tarafından yaptırılmış olan okulumuz 1990-1991 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır.

21.12.2019 845